2012. július 24., kedd

Gluténmentes diabetikus babapiskóta

A gyerekeim imádják a babapiskótát. Az egyik ugye eheti is a boltit, a másik viszont csak a speciális gluténmentes piskótát eheti, amit diétás szaküzletben vehetünk meg számára. A Mester család babapiskótája, mikor kezdtük a diétát egészen jó volt, de mostanra ehetetlen, száraz, porlós borzalom lett. Nem tudom mi az oka. Már sütöttem egyszer normál recept alapján gluténmentes babapiskótát, és emlékeim szerint finom volt, de sokkal puhább, mint a bolti. Ez a recept jobban hasonlít a roppanós állagú, édes bolti babapiskótára, de a férjem szerint sokkal finomabb. A két tepsinyi mennyiség pár óra alatt elfogyott. A diabetikusság nem teljesen igaz, mert 50 g barna cukrot használtam a tojásfehérje felveréshez, nem mertem anélkül elkészíteni. De pl. fruktózzal, vagy xilittel tényleg diabetikus lenne.


Hozzávalók:
4 tojás szétválasztva
1 kk vaníliapor
50 g barna cukor
2 evk édesítő (Ezerédes)
120 g Schar mix B (gluténmentes liszt)
2 kk porcukor

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, majd hozzáadom a barna cukrot és azzal fényes habbá verem. A tojások sárgáját a két evk édesítővel és a vaníliaporral krémesre keverem. Beleöntöm a tojásfehérjehabba és óvatos mozdulatokkal elkeverem. A lisztet rászitálom és szintén óvatos mozdulatokkal csomómentesre keverem. Aztán egy habzsákba, vagy olyan alkalmatosságba töltöm, amivel vaskos rudakat tudok a tepsire nyomni. 180 fokon 10 perc alatt készen van. Nem lettek túl szépek, mert nem találtam az a csőrt, amivel jó lett volna kinyomni, de lehet akár csepp formájúra, kerekre, vagy akármilyenre nyomni, nem ez a lényeg.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...