2016. június 12., vasárnap

Cukkinifasírt (diétás, IR barát)

Néha ilyen recept is kell, mert minden nap (majdnem) eszem ebédet is, szóval készülnek más ételek is, nem csak sütemények, de azokat mindig túl egyszerűnek találom, hogy megosszam veletek. Ezzel azért teszek kivételt, mert nagyon finom volt és az elkészítése sem bonyolult. 


Hozzávalók:
1 közepes cukkini
(vagy két kisebb, vagy bármennyi, amennyi van otthon)

fasírtfűszer (én Szafi fasírfűszerét használom, amit nagyon szeretek)
zabkorpa kb. 120 g
2 tojás

A cukkinit lereszeltem és besóztam (nem pucoltam meg, csak alaposan megmostam). 20 perc után kiszorítottam belőle a nedvességet, majd hozzáadtam két tojást, a fasírtfűszert és annyi zabkorpát, amennyit felvett a massza. Könnyen formálható, nem szétesős masszának kell lennie, de nem is kell száraznak lennie, a zabkorpa még dagad benne. Hagytam fél órát pihenni, addig bemelegítettem a sütőt 200 fokra. Olajjal megkent sütőpapíros tepsire tettem a kezemmel formázott fasírtokat, majd a tetejüket is átkentem olajos ecsettel és pirulásig sütöttem őket. Meg is lehet fordítani félidőben, de nem muszáj.

20 fasírt esetén a fenti adagokkal számolva darabonként 4,5 g ch.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...