2012. február 29., szerda

Tejfölös-hajdinás gluténmentes bagettek

Ismét egy gluténmentes péksütemény, ami finomra sikerült. Tudom, hogy sokaknak van bevált gluténmentes kenyér és zsömle receptje, nekünk is van, csak én soha nem bírok megmaradni mellett, valamit mindig variálnom kell. Ezt a receptet többször kipróbáltam, most sikerült fotózni is és így szívesen közkincsé teszem.


Hozzávalók:
280 g Schar mix B
20 g hajdina liszt
1 kk olaj
1kk só
1,2 dkg Budafoki élesztő, vagy negyed csomag Haas gluténmentes száraz élesztő
175 g (kis doboz) tejföl
200 ml langyos víz
pici cukor

Az élesztőt és a kanálnyi cukort belekeverem a tejfölbe és hagyom felhabosodni. A liszteket kimérem, hozzáteszem a többi hozzávalót és ha felfutott az élesztő a tejfölt is belekeverem, majd a langyos vízzel sima tésztává keverem. Sűrűbb lett, mint a szokásos muffin tésztáim. Nedves kanállal a kiolajozott és szezámaggal megszórt bagett sütőbe kanalaztam, megkentem a tetejét olajjal és megszórtam szezámmaggal, letakartam és fél órát kellni hagytam. Majd a sütőt 200 fokra előmelegítettem, az aljába tettem egy kis tálkába vizet és mikor már meleg volt, betettem a bagetteket.
Ilyenek lettek úgy 30 perc múlva.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...