2015. április 19., vasárnap

Gluténmentes New York-i sajttorta

Alap recept, most gluténmentesen. Még soha nem készítettem sajttortát gluténmentesen, mert nagyon drágák a készen kapható gm kekszek és hát a mascarpone sem a legolcsóbb, így mindig inkább mást választottam. De most kaptam a Schar jóvoltából néhány doboz nagyon finom kekszet és mascarpone is volt itthon, így nem halogattam tovább. Nagyon-nagyon finom desszert, ha tehetitek, kóstoljátok meg gluténmentesen. 



Hozzávalók:
150 g gluténmentes keksz
120 g vaj vagy margarin

250 g mascarpone
250 g linessa krémsajt
4 tojás
180 g tejföl
1,5 evőkanál negyedannyi édesítő
2 csomag vaníliás cukor vagy vanília aroma
1 bio reszelt citrom héj
2 evőkanál gluténmentes liszt (scahr mix b)

A kekszet aprítógépen ledaráltam, majd összekevertem az olvasztott vajjal. Belenyomkodtam egy 30 cm átmérőjű tortaformába és 150 fokon 10 percet sütöttem. Addig a krémhez a sajtkrémeket összekevertem az édesítővel és a tejföllel, majd egyenként elkevertem benne a tojásokat. Hozzáadtam a vaníliás cukrot és citormhéjat és a két evőkanál lisztet is elkevertem benne Jó folyékony massza lett belőle. Ráöntöttem a kekszalapra és 150 fokon előmelegített sütőben 50 percet sütöttem. Állítólag jó, ha a közepe kicsit még remegős, nekem már nem volt az, mikor kivettem. Igazából hagytam nyitott sütőajtónál kihűlni, majd betettem a hűtőbe hűlni. Lehetett volna hozzá egy karamell szirupot készíteni, de ebédig nem maradt rá idő. Azért így is nagyon finom volt :)!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...