2015. szeptember 10., csütörtök

Rumos cukkinis szelet (gluténmentes, cukormentes, tejmentes, paleo)

Hű, amikor megláttam itt a képet, egyből úúúgy megkívántam, hogy, bár sorban állnak a receptek, amelyek arra várnak, hogy elkészítsem őket, mégis ennek láttam neki, persze a magam módján. A végeredmény egy nagyon szaftos (talán látszik is a képeken), rumos ízű, puha falat, olyan mintha valami gesztenyés nyers sütemény lenne. Nekem nagyon ízlett, az állagával sem volt bajom, ez ilyen, ilyennek kell szeretni, de a srácoknak nem jött be. Mindegy, nem is bántam, mert nem lett túl nagy adag, megettem én mind, persze lassanként. Mondjuk ami rumos, az nekem mind bejön, mostanában egyszerűen odavagyok a rumos dolgokért. :) Az elkészítése nagyon egyszerű, és alapanyagok is könnyen beszerezhetőek. A lisztekkel lehet variálni nyugodtan, készítse mindenki azzal a liszttel, ami neki bevált.


Hozzávalók:
2 kisebb cukkini
meghámozva, tisztán mérve nekem 340 g volt
1 evk kakaó
2 tojás
2 evk rumaroma
1 pici vaníliapor
1 púpos kávéskanál sütőpor
1 evk kókuszolaj
(ehelyett lehet, utifűmaghéjat tenni, vagy plusz egy kanál lisztet)

A cukkiniket megpucoltam és az aprítógép tartályába tettem, feldarabolva. Kicsit mixeltem rajta, hozzáadtam a tojást, kókuszolajat, fűszereket, lisztet, sütőport, kakaót, bambuszrostot és összemixeltem. Sűrű, de folyékony állagú volt a tészta. Egy sütőpapírral kibélelt 20x20 cm-s tepsibe öntöttem és 180 fokon tűpróbáig (kb. 25 perc) sütöttem. Kivettem, kihűtöttem, betettem a hűtőbe és mikor már jól lehűlt, akkor szeleteltem. Szépen lehetett szeletelni, bár tényleg inkább olyan volt mint egy nyers süti a hűtőből.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...