2012. november 18., vasárnap

Klasszikus mandulás kifli (gluténmentes)

Gondolom, minden háziasszonynak megvan a jól bevált mandulás kifli receptje. Az én anyukám soha nem készített, de szomszédoknál, barátoknál kóstoltam gyerekkoromban és emlékeszem, nagyon imádtam. Nálunk sajnos nem volt divatban, sem karácsonykor, sem máskor, pedig nem egy bonyolult süti. Dióval is finom, most nálunk mandulával készült az ovis lámpás felvonulásra Ábelnek, aki sajnos ismét nem ehet a nagy többség számára elérhető süteményekből. Amilyen egyszerű, olyan finom, omlós, ropogós és mandulás. Ábelnek annyira, de annyira ízlett, mint kevés sütemény mostanában, úgyhogy pár napra rá újráztunk. Jó ha van a tarsolyomban egy ilyen biztos befutó, hamar elkészülő sütemény recept. :)


Hozzávalók:
20 dkg vaj vagy margarin (Ráma, Liga)
25 dkg Schar mix B liszt (gluténmentes liszt)
20 dkg darált mandula
100 g barna cukor
2 tojás sárgája
100 g vaníliás porcukor a forgatáshoz

A lisztet, mandulát, cukrot egy tálban összekeverem. Hozzádarabolom a vajat (margarint), majd a tojássárgákat is beleütöm és gyorsan összegyúrom. Egy órát pihentetem a hűtőben, majd diónyi darabokat csípek a tésztából, és tepsire sorakoztatom őket. 170 fokon sütöm, míg picit megbarnulnak, de nagyon gyorsan sül. Még melegen (de nem forrón) vaníliás porcukorba forgatom.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...