2015. július 18., szombat

Gluténmentes bolognais csiga sajttal (gluténmentes, tojásmentes)

Úgy látszik, csigás hetet tartunk :) Hiába, mivel a fiúk itthon vannak, szinte kizárólag olyan ételek készülnek, amik az ő kedvenceik. Tegnap bolognai makaróni volt, de már ma nem akartam ugyanazt adni nekik, így a finom szószt egy csigába töltöttem. Nagyon-nagyon finom lett, sooook sajttal a tetején igazi leves utáni ebédtészta lett :)


Hozzávalók:
(mindenki használhatja a bevált kenyértésztáját, picit több zsiradékot hozzáadva)
280 g gluténmentes liszt
(nálam most fele-fele schar mix B és Nutri free)
1 tk fiber husk
2 evk bio amarántmag
(kiváltható barna rizsliszttel)
1 tk só
2,5 dl tej
(vízzel is készíthető, akkor +1 evk kókuszolaja mehet bele)
1/4 friss élesztő
(ha szárazat használsz fél csomag)
1 kockacukor
3 evk olvasztott kókuszolaja  tésztába

kb. 6-7 púpos evk kész bolognai szósz
kb. 10 dkg sajt a tetejére

A tésztához felfuttatom az élesztőt a tejben, hozzáadva a kockacukrot. A szárazanyagokat tálba mérem, összekeverem és mikor felfutott hozzáöntöm az élesztős tejet. Géppel dagasztom, mikor már összeállt a tészta, hozzámértem a kókuszolajat is és kb. 5 percig dagasztottam. Alaposan lisztezett szilikonos nyújtódeszkára tettem a tésztát és a tetejét is belisztezve kb. 30x20-as téglalappá nyújtottam. Rákentem a tölteléket, feltekertem a szilikonlap segítségével, picit megnyomogattam, majd cérnával 1-1,5 cm-s csigákra vágtam. Szilikonos tepsire helyeztem őket, megszórtam bőven reszelt trappista sajttal és kelni hagytam fél órát. Addig előmelegítettem a sütőt 200 fokra és a csigákat kb. 20 percig, pirulásig sütöttem 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...