2013. március 3., vasárnap

Kilófaló kifli

Jöjjön ismét egy diétás recept. Nemrég a városunkban járt személyesen Szoó Judit és tartott egy kis előadást. A könyvei tartalmához képest számomra nem mondott új információt, viszont a vele való személyes találkozás újabb löketet adott ahhoz, hogy újra próbálkozni kezdjek az itthon készített, diétás péksüteményekkel. Semmi bonyolult nincs benne, kicsit talán több időt kell hagyni a kelesztésre, de nagyon finom puha, zamatos kiflik lettek a kilófaló kelt tésztalisztből. Próbáljátok ki!



Hozzávalók:
300 g kilófaló liszt kelt tésztához
2 g friss élesztő
1 kk méz kockacukor
1 kk só
fél evk folyékony édesítőszer
3 dcl meleg tej
Kenéshez
1 evk (szilárd állapotban) kókuszolaj

A szokásos módon készítettem, mint egy kelt tésztát. Az élesztőt felfuttattam a tej felében a kockacukorral, mikor felfutott, beletettem az édesítőt is. A lisztet tálba mértem, beleszórtam a sót. Mikor az élesztő felfutott, a liszthez öntöttem és a dagasztóspirállal megdagasztottam a tésztát. Hagytam egy órát kelni, majd emlékeim szerint négy részre osztottam és mindegyiket egyenként kör alakúra nyújtottam. Megkentem a folyékony kókuszolajjal, 8 részre vágtam (először negyedeltetem, majd azokat feleztem - remélem érthető) és feltekertem őket kifli formára. A tepsire raktam, kis távolságot hagyva és 200 fokon kb. 15 percig sütöttem, míg szép színt kaptak.
Egy részét, mivel csak nekem készült lefagyasztottam, így hosszabb távon is van számomra reggeli, vagy tízórai. 




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...