2012. január 22., vasárnap

Diókolbász sült céklával

Egészséges, húsmentes vacsora. 
Vettem egy Tefal Actifry sütőt, nagyon - nagyon olcsón (máshogy nem is vettem volna meg). Azóta töröm a fejem, hogy a klasszikus sült krumplin kívül mit készítsek benne. 
Igazából azért is ruháztam be rá, mert nálunk a fiuk nagy mennyiségben fogyasztják a sült krumplit. Szinte csak ezt eszik, ha köretről van szó, pedig próbálkozunk sok minden mással is, de hiába. Azt gondoltam, hogy ez egy hosszú távú befektetés, hiszen olaj nélkül, vagy minimális olajjal lehet benne sütni. És ez így is van, most már bizonyított is.
A sült cékla ötletét már nem emlékszem, honnan vettem. A krumpli után betettem két céklát, hasábokra vágva és leszárítva. A diókolbászok már korábban elkészültek. 




Hozzávalók a diókolbászhoz:
3 marék dió ledarálva
150 g túró
1 marék szezámmag
egy csokor petrezselyem
2 tojás
majoranna, bors, piros paprika, kömény - mindegyikből kicsi és kóstolgatni kell
annyi zsemlemorzsa, amivel formázhatóvá válik a massza

Pici (koktélvirsli méretű) kolbászkákat formáztam és betettem az Actifry-ba 15 percre úgy, hogy félidőben megfordítottam. Nagyon-nagyon finomak lettek. Több receptet is olvastam diókolbász témában, de egyik sem tetszett igazán, gondoltam abból, ami itthon van, összehozom, nagyon rossz nem lehet. A fiuknak nem ízlett, de szerintem nagyon ízletes volt. Főleg a sült, édeskés ízű céklával.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...