2012. április 4., szerda

GM állatos keksz

Sajnos néhány napot kórházban töltöttünk a kisebbikkel. Ez a csúnya Rota vírus nem hagyott minket békén, amíg le nem taglózta az egész családot. De most már rendeztük sorainkat, már esznek is rendesen a gyerekek.
A kórházból hazaérkezve rögtön sütni vágytam, valahogy terápiásnak éreztem, hogy lefoglaljam magam és ne hagyjak teret a szorongásnak és aggódásnak, hogy mi van, ha visszakerülünk.
Kekszet készítettünk, mert nem sok mindent ehetnek még, de egy otthon készült gluténmentes kekszet biztosan. Hegyben áll otthon a kukorica liszt és mert csak abból ritkán sütök, így próbáltam elhasználni egy kis részét ehhez a kekszhez alapanyagaként.
Igazából csak az aranyos formák miatt miatt mutatom, gondolom a mindenkinek lejön, hogy díszítésben nem vagyok egy ász. :)



Hozzávalók:
1/2 csésze kukorica liszt
1/2 csésze kukorica keményítő
1 csésze Schar mix B
1 tojás
10 dkg Liga margarin
pici vanília
csipet só
csipet szódabikarbóna

Csészeként egy 2,5 dcl-es csészét használtam. A száraz alapanyagokat összemértem, elkavartam, hozzákockáztam a margarint és elmorzsoltam vele. Majd a tojást ütöttem bele és sima tésztát gyúrtam. Nem ragadt és jól gyúrható volt. Fél órát pihentettem a hűtőben, majd rizsliszttel lisztezett deszkán kinyújtottam, kb. 3 mm vastagságúra és formákkal kiszúrtuk. Ebben a gyerekek hathatósan segítettek, de a rénszarvas nem volt alkalmas ennek a tésztának a szaggatására, mert túl nagy volt és mire felszedtem és tepsibe tettem, az egyik szétszakadt.
Egyszerű kis diétás, olcsó keksz. A formák aranyosak lettek és a gyerekek vidáman fogyasztották.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...