2012. július 23., hétfő

Céklafasírt

Egyszerű vegetáriánus feltét. Én nagyon szeretem, a család kevésbé. A különlegessége abban rejlik, hogy zacskóban sütöttem, csak a tésztájába került 1 evk olaj és nagyon finom lett. A recept ötlete a Tél ízei szakácskönyvből származik, amely megrendelhető itt.




Hozzávalók:
2 db közepes cékla
2 marék lágy zabpehely
1 evk zabpehelyliszt
1 tojás
1 evk olaj
1-2 g fokhagyma
1/2 lilahagyma apróra vágva
1 kk kömény
1 kk só

A céklát finom reszelőn lereszeltem, a fokhagymát is hozzáreszeltem és beletettem az apróra vágott lila hagymát. Fűszereztem, hozzáütöttem a tojást és annyi zabpelyhet adtam hozzá, hogy a massza összeálljon, plusz egy kanál zabpehelylisztet. Fasírtokat formáztam és sütőzacskóba sorakoztattam. 200 fokon 20-30 percig sült, félidőben kivágtam a zacskót és megforgattam a fasírtokat. Ki lehet kenni a zacskót egy pici olajjal, de nem szükséges, nem tapadtak le. Tapasztalataim szerint, ha sütőben sütöm a fasírtokat eléggé kiszáradnak, így nem.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...