2015. július 6., hétfő

Gluténmentes túrómorzsa

Egyszerű, hétköznapi fogás egy finom leves után. Ha van otthon túró, akkor abból bármi kisülhet :)
A császármorzsánál szaftosabb, és ízesebb, legalább is nekem jobban ízlett.


Hozzávalók:
250 g túró
1,5 dl tej
3 evk barna cukor
3 tojás, fehérje külön felverve
egy kis vaníliapor
4 csapott evk rizsdara
80 g gluténmentes liszt (nálam most schar mix b)

A túrót a tojás sárgájákkal és a cukorral, vaníliával eltörjük, hozzáöntjük a tejet, majd a száraz anyagokat (rizsdara, liszt). Legvégül belekeverjük a tojások felvert habját. Hagyni kell kb. fél órát pihenni. Egy nagy edényben kb. egy evőkanálnyi vajat felolvasztunk és beleöntjük a masszát. Nagyon alacsony lángon kell sütni, míg kicsit megszilárdul. Utána elkezdjük kevergetni, mindig hagyva pár percet, hogy az alja süljön. Addig sütögetjük, míg úgy nem ítélem, hogy kész. Nem lesz annyira barna, mint a normál császármorzsa, de mi így is szerettük. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...