2013. szeptember 19., csütörtök

Gluténmentes krumplis bagett

Szilvás derelyét és nudlit készítettem ebédre. A megmaradt főtt krumplit beletettem a készülő bagettbe. Elképesztően jó állagú tésztát eredményezett. Máskor is készítettem már, de ide nem került fel, pedig ha péksütemény, akkor ennek itt a helye. A bélzete puha, foszlós volt, és három nap után sem volt száraz. Igaz, én azért hármat lefagyasztottam a 8-ból, mert soha nem tudom kiszámítani, hogy a gyerek mennyit fogyaszt épp belőle, de tökéletes állagú, gluténmentes mivoltát meghazudtoló péksütemény lett. Szerintem kenyér formában is készíthető, vagy valamilyen zsömlesütő formában. 




Hozzávalók:
250 g Scahr mix B
1 közepes főtt krumpli lereszelve
250 ml langyos víz
15 g élesztő
1 kockacukor
1 kk só
2 evk olaj

Az élesztőt feloldom a cukros, langyos vízben. A krumplit lereszelem, hozzáöntöm a lisztet, sózom és kicsit összekeverem a kezemmel. A feloldott élesztős vizet a közepébe öntöm és a robotgép spirál karjával eldolgozom. Az olajat a vége felé adom hozzá. A tésztának sűrűnek, ragacsosnak kell lennie, amit kanállal kell majd a formába szaggatni. A formákat kiolajozom és belekanalazom a sűrű masszát. Fél órát kelni hagyom, miután a tetejét is átkentem olajjal és 200 fokos sütőben addig sütöm, míg a teteje barnulni kezd. 



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...