2013. szeptember 6., péntek

Sajtos szendvics lepénykenyérből

Na jó, nem valami óriási találmány, de egyszerű és rapid vacsorának ideális. Ez most nekem készült ebédre, de ha gluténmentesen akarja valaki elkészíteni, természetesen semmi akadálya. Itt találtok receptet gm tortillára. Ha előre megsütitek a tortillát, utána már csak össze kell sütni a hozzávalókkal.

Hozzávalók:
4 db lepénykenyér (gm diétában gluténmentes változat)
1 db camambert sajt
5-10 g parmezán sajt
10 g ementáli vagy trapista sajt
sonkaszeletek
vagy bármi, amit megkívánunk

A serpenyőbe belehelyezünk egy kész lepénykenyeret (többféle formában lehet kapni, amiből most készült dürüm-nek hívják, puha lepénykenyér), rápakoljuk ízlés szerint a sajtot, sonkát, befedjük egy újabb lappal és mindkét oldalát megsütjük. Vigyázni kell, mert ha nagyon felmelegszik a serpenyő, mivel kész tésztalapról van szó, hamar megéghet. Finom ropogós lett a lepénykenyér és jól összesült a sajttal és sonkával. Az egyikbe kentem zakuszkát, úgy tettem rá a sajtot, de lehet bele hagymát tenni, vagy bármilyen saját készítésű krémmel megkenni, amit éppen a gusztusunk diktál és természetesen a sajtok fajtáját is lehet variálni.

Az ötlet Rachel Allen könyvéből van.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...