2012. június 12., kedd

Túrós "rétes" másként

A réteslap az egyik legkönnyebben használható kész tésztaféle, nagyon szeretem használni, ezért sokszor van csak úgy is a hűtőben. Készítettem persze sokszor rétest is belőle, de most nagyon siettem és csak összeraktam a hozzávalókat. Mivel a réteslap vékony, nincs benne túl sok kalória, ha a túrón tudunk spórolni, és miért ne tudnánk, mikor már van Xukor Zéró is, akkor egy-egy szelet sütemény egészen kevés kalóriát és szénhidrátot tartalmazhat.
A Xukor Zérót mostanában próbáltam ki, és nagyon elégedett vagyok vele. Semmilyen mellékíze nincs, igaz, hogy az édesítő ereje kisebb, mint a sima Xukor-é, de mivel 0 kalóriát tartalmaz, ezt elnézzük neki. Maximum aki édesen szereti a süteményeket, többet tesz bele.


Hozzávalók:
1 csomag réteslap (lehet teljes kiőrlésű is)
500 g túró
2 tojás
100 g Xukor Zéró
250 g eper
2 - 2 ev Xukor Zéró az eperre
2 evk tejföl kevés olajjal összekeverve

Egy kb. 20x30-as tepsi alját kikentem kókuszolajjal. A túrót, Xukor Zérót és tojásokat összekevertem, hozzáadtam a vaníliaport. Az epret megmostam, leszárítottam és negyedeltem, feleztem, attól függően, mekkorák voltak.  A réteslapokat kicsomagoltam és kettőt-hármat a tepsi aljára tettem, megkentem a tejfölös keverékkel, majd rákentem a túrós massza 1/2-ét. (Nekem kisebb volt a tepsim, mint a réteslap, így egy részét levágtam, majd mikor már elfogytak a lapok, ebből pótoltam). Jöhet megint 2-3 réteslap, megkentem a tejfölös keverékkel, és megszórtam az eperrel és egy kanál Xukor Zéróval. Megint két réteslap, kenés és túrós töltelék, de most erre szórtam az epret és az egy evk Xukor Zérót, mert láttam, hogy már nincs több réteslapom. Így aztán befedtem a maradékkal, megkentem a tejfölös keverékkel és betoltam a sütőbe 180-200 fokra. Addig sütöttem, míg a teteje barnulni nem kezdett. Illet volna rá kis porcukor, de nem volt. A férjem ismét túrós szendvicsnek titulálta, mert neki nem volt elég édes, de nekem nagyon ízlett! Lekvárral is finom, már próbáltam, és szerintem más gyümölccsel is.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...