2014. október 30., csütörtök

Gluténmentes pihe-puha kókuszkocka (tejmentes is)

Szinte minden háziasszonynak megvan a kókuszkocka receptje, többnyire családi receptkönyvből, vagy olyan, ami már sokszor bevált. Én eddig nem készítettem, mert nem nagyon szeretem azokat a sütiket, amivel pepecselni kell. Mivel Ábel szereti a kókuszkockát (evett rendezvényen), az ő kedvéért nekiálltam a gluténmentes változatnak. A mézes piskóta önmagában is nagyon finom lett, a széleket a fiuk seperc alatt felfalták, a többit nem hagytam, de így is elloptak három kockát, még a bevonás előtt :)




Hozzávalók:
3 tojás szétválasztva
100 g xilit
2-3 evk kókuszolaj olvasztva
1 mokkáskanál vanília kivonat, vagy
1 db. vaníliás cukor
1 evk méz
130 g gluténmentes liszt (ami bevált már piskótához)
nekem most Mix per Dolci került bele

Máz:
2 púpos evk szilárd kókuszolaj
120 ml kókusztej
2 púpos evk jó minőségű kakaó
2-3 evk xilit
100 g kókuszreszelék

A piskótához a tojások fehérjét egy ici-pici sóval keményre felverjük. A sárgáját kikavarjuk a xilittel, vaníliával és belecsorgatjuk a kókuszolajat, azzal is elkeverjük. Belekeverjük a lisztet, majd a tojásfehérjével lazítjuk. 20x30-as tepsibe öntjük, amit kibéleltünk előzőleg sütőpapírral. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük, ha nagyon barnul a teteje (a méz miatt), akkor lefedjük folpackkal.
20 perc alatt készre sütjük, tűpróbával lehet ellenőrizni. Több időt nem javaslok, mert kiszáradhat.
A máz hozzávalóit állandó kevergetés közben, lassú tűzön összeolvasztjuk és mikor még meleg megmártjuk a sütemény minden oldalát benne. Kókuszreszelékbe forgatjuk és hagyjuk kihűlni. Finom, pihe-puha, csokis élmény lesz a végeredmény. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...