2013. június 22., szombat

Málnás-citromos álom (sütés nélkül, egyszerű és gyors)

Csak hogy nálam is szerepeljen valami hűsítő édesség, ami a lehető legkevesebb fruktózzal készült, de azért fogyókúrásnak nem mondanám. Egyszerűnek és gyorsnak viszont annál inkább. A tikkadt Farkasapát vártuk haza, aki két repülő- és több autóút után ért haza estére, rá gondolva készítettem. A Kulka-féle citromos álom receptjéből indultam ki, csak tettem hozzá házi citromkrémet, amit nemrég készítettem és valahogy nem akar fogyni, pedig finom, csak nekem kicsit átérzik a tojás, a fiuknak meg túl citromos. Persze azért is nem szerepelt eddig túl sok hűsítő édesség, mert mi hárman a fiukkal nem sokat eszünk, sokszor csak tényleg a legegyszerűbb dolgokhoz volt kedvem: mint a málnakrémleves (málna, tejszín, xilit turmixolva, passzírozva), vagy sült padlizsánszeletek (recept holnap).


Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta (én boltit használtam)
2 nagy doboz 20%-os tejföl
2,5 dcl tejszín felverve
2 kis doboz málna (ebből mehetne több bele)
xilit vagy fruktóz ízlés szerint, nálam kb. 4 púpozott evőkanál fruktóz
2 bio citrom héja és leve (én más citromnak a héját nem tenném bele)
2 evk citromkrém (lemon curd - kihagyható)
1 kk vaníliapor

Az elkészítését rábízhatnám a fantáziátokra is, mert annyira egyszerű. A tejfölt elkevertem a citromlével, citromhéjjal, cukorral, citromkrémmel és a felvert tejszínnel. Egy üvegtepsibe (tálba) leraktam egy réteg piskótát (nem kell szorosan) rákentem a fele krémet, kiraktam a fele málnával (a szebbeket hagytam a tetejére) és ugyanígy még egy réteget készítettem, a tetejét is kiraktam a szebb málnaszemekkel. Fél napra behűtöttem. A piskóta beszívta a krém nedvességét, így a krém nagyon finom gazdag lett a piskóta meg puha. Jól esett a tikkasztó nap után nem csak Farkasapának, hanem nekünk is. 
Mivel Ábel ebből nem ehetett és nem is evett volna, mert nem szereti a citrom ízét, neki sütöttem saját gm babapiskótát és vaníliás krémmel pohárba rétegeztem egy-két banánkarikával.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...