2014. július 8., kedd

Gluténmentes ropi (az egyik legfinomabb)

Így nyáron gyakran megyünk a srácokkal buliba, szalonnát sütni, ahova mindig viszek rágcsálni valókat. Ezt a ropi receptet nem gluténmentes formában már nagyon-nagyon régen elmentettem és nagyon sokszor megcsináltam, de mindig olyan gyorsan elfogyott, hogy nem volt alkalmam fotózni, vagy elvitte magával a gyerek szülinapra és nem fértem hozzá, hogy lefotózzam. Most csak a szomszédba mentünk, és bár három nem gluténmentes sütit is vittem, Ábel kedvéért ezt a ropit még gyorsan elkészítettem. Nagy előnye, hogy tényleg gyorsan készen van és az alábbi recept szerinti nagyon-nagyon ropogós, nem szétterülő ropikat eredményez.





Hozzávalók:
60 g kókuszolaj
80 g natúr joghurt
120 g gluténmentes liszt (nálam most Beiker)
1 evk kukorica keményítő
1 evk szezámmag (elhagyható, de finom benne)
2 tojás
1 kk só
1/2 kk sütőpor
tetejére dekorsó, vagy ízlés szerint amit szeretünk
ízesítők: füstölt paprika, fokhagymapor, édes paprika, egyéb fűszerek ízlés szerint

A hozzávalókat (először a nedvest, aztán a szárazat hozzáadva) alaposan elkeverjük. Habzsákba töltjük és a sütőpapíros tepsire nyomjuk a legvékonyabb nyomófejjel ropiformákat nyomunk. Megszórjuk dekorsóval és 180 fokon, előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra és enyhén rózsaszínre sütöttem. Ha paprikát teszünk bele, akkor hamarabb pirul, a massza is eleve rózsaszín. A gyerek natúran szereti a legjobban, de ha felnőtteknek készítjük, akkor bátran bánjunk a fűszerekkel, mert úgy is nagyon finom. 




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...