2012. augusztus 16., csütörtök

Gluténmentes grillezett lepény

A júliusi Good Food magazinban jelent meg ez a recept. Kicsit kellett rajta alakítani és én eleve fél adagot készítettem csak. Természetesen a római köményt is kihagytam, mert minden különleges fűszer erős ellenállást vált ki a fiacskámból, így ezzel nem kísérleteztem, de aki szereti, fűszerezheti. Lapos kis kenyérkék lettek, másnap picit szárazak, bár fóliában voltak, de azért félbe lehetett őket vágni és megkenni vajjal. Ábelnek így ízlett a legjobban. Összesen 8 kis korong lett ebből az adagból

Hozzávalók:
150 g laktózmentes joghurt (vagy normál)
200 g gluténmentes liszt (nálam Schar mix B)

1 tk sütőpor
50 ml víz
2 kanál olaj vagy kókuszolaj
(ez utóbbi nem szerepelt a receptben, de nagyon kell, mert ha nem kenjük meg őket, igen halovány, színehagyott kenyereket kapnánk)

A lisztet, sütőport és a sót egy tálba tettem. Hozzáöntöttem a joghurtot és a vizet és tésztát gyúrtam belőle. Szépen összeállt, talán picit ragacsos volt, de 5 perc után már az se. Kis lapos korongokat lappogattam egy-egy adag tésztából és sütőpapíros tepsire tettem, majd megkentem a tetejüket olajjal. Sütőt előmelegítettem grill fokozaton 200 fokon és betettem a korongokat. Mikor szép színt kaptak megfordítottam és a másik oldalukat is megkentem olajjal és addig sütöttem, míg szépen megbarnultak. 
Még soha nem használtam a sütőnknek a grill fokozatát, lehet, hogy ehhez nem is a legjobb, de mivel grillezést írt, hát így készítettem. el.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...