2012. február 6., hétfő

Sajtos ropogós kilófaló módra

A recept Szoó Judit könyvéből (Kilófaló sütemények) való. Ehhez nem kell speciális lisztkeverék, hanem az alapja, a zabpehely. Remélem nem teszek kárt azzal, hogy a saját fotómmal ellátva felteszem a receptet. Nagyon megéri Judit könyveit megvenni, amit itt tehettek meg, mert rengeteg jó ötlet van benne arra vonatkozóan, hogy hogyan tedd egészségesebbé és kalóriaszegényebbé az eddig készített ételeidet és nagyon sok jó recept van benne azoknak, akik komolyan gondolják az életmódváltást. Én szinte hetente forgatom és nézek ki belőle jobbnál jobb sütiket. Egyszer már elkészítettem ezt is, akkor is jó lett, és az egész családnál (kivéve Ábelt, aki nem kóstolhatta meg) nagy sikere volt.




Hozzávalók:
200 g lágy zabpehely (Aldist szoktam használni)
1 kk sütőpor
25 g fehér liszt
25 g Low Carb Master mix liszt
só, bors, pirospaprika (mindenből kicsi)
200 g trapista sajt
2 tojás
75 g tejföl

A száraz anyagokat összekeverem. A sajtot a nagylyukú reszelőn belereszelem. Hozzáütöm a tojást és belekanalazom a tejfölt, majd szépen összegyúrom. Órát - kettőt pihentetem a hűtőben. Diónyi golyókat csípek a tésztából, ellapogatom és 180 fokon kb. 20 percig sütöm. 
A sajt szépen elolvad, felhólyagosodik benne és jó ropogós lesz tőle, a zabpehely pedig finom zamatot ad a kekszeknek. Végre egy keksz, amit én is büntetlenül majszolhattam a reggeli kávéhoz. 40 db keksz lett ebből az adagból, este 8 kor vettem ki a sütőből és másnap reggelre elfogyott. Farkasapa az első utána azt mondta: "Hm, ez jó!!!" Utána meg pusztította, ahogy csak bírta.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...