2011. november 10., csütörtök

Gluténmentes brownie

A korábban említett Márton napra készült gluténmentes sütinek, hogy Ábel se maradjon ki a sütievésből. Így is, valószínűleg elég frusztrálóan hat rá, hogy a sok-sok féle süti közül csak ebből az egyből ehet. Ha nem lenne ennyire szófogadó, türelmes gyerek, azt hiszem sokkal nehezebb lenne.




Hozzávalók:
100 g Liga margarin
100 g Tibi tejcsoki
110 g Schar mix B liszt
2 tojás
100 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
1/2 kk fahéj
1 evk kakaó
1/2 csomag sütőpor
1,5 marék dió durvára törve

A margarint megolvasztom a tördelt csokival. A tojásokat habosra kavarom a cukrokkal (lehet fruktózt vagy Steviát is használni, én néha keverem a kettőt, hogy csökkentsem a cukor mennyiségét, a Steviát akkor nem érezni ki). A csokis masszát beleöntöm a tojásosba, alaposan elkeverem, majd mehet bele a liszt, sütőpor, fahéj, kakaó. Összekeverem, míg szép sima a massza, majd mehet bele a dió. Utána tepsibe simítom (ez az adag egy kis tepsibe mutat jól kb. 14X25-be) 180 fokon sütöm kb. 20 percet, míg szépen megkérgesedik a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...