2011. november 11., péntek

Babapiskóta gluténmentesen




A legutóbbi Nők Lapja Konyha (novemberi) magazinban találtam erre a babapiskóta receptre. Mivel nálunk mindent gluténmentesben kell elkészíteni, így ez is az lett. Szerencsére működött a recept gluténmentes Schar liszttel is és nagyon finom lett. El lehetne használni tiramisuhoz, vagy egyéb finomság készítésére, de egy szempillantás alatt elfogyott. Azért van vele macera, nekem ez a habzsákból kinyomós történet mindig gázos, utálom, hogy tiszta kulimász leszek, és utána még fél óráig suvickolok, hogy mindent tökéletesen elmossak. Néha - néha megéri.

Hozzávalók:
3 tojás
9 dkg liszt
9 dkg cukor
kevés porcukor a szóráshoz

A tojás sárgákat kikavarjuk a fele cukorral, a fehérjét habbá verjük a másik fele adag cukorral. A kettőt óvatosan összekeverjük, rászitáljuk a lisztet és finoman belekavarjuk. Habzsákba töltjük és piskóta formákat nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsire. Megszórjuk porcukorral és mehet sütőbe 180 fokra, amíg szép barnásak lesznek. Figyelni kell rá, hamar sül.
Nagyon finomak, igazi házi babapiskóta feeling.


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

nekem konkrétan olyan folyós lett, hogy a fele rátapadt a sütőpapírra :'( :'(

Bokor Boglárka írta...

Szia! A tésztának folyósnak kell lennie, nem szaggathatónak, hiszen habzsákból kell kinyomni a tepsire. Szerintem nálad a sütőpapír lehet a gond, én szilikonos sütőpapírt használok, ami nagyon jó minőségű, sem folyós sem egyéb fajta tészta nem ragad rá. Ha csak sima sütőpapírt használsz sajnos előfordulhat, hogy ráragad a sütemény, de ez nem a sütemény halmazállapotának a hibája.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...