Talán kicsit túlzás ezt a nevet adni ennek a nagyon egyszerű desszertnek, de végül is azok az alapanyagok- ha nem is mind- szerepelnek benne, ami az ország tortájában.
Hozzávalók (4 adaghoz)
2 dcl köles
6 dcl tej
csipet vanília por
1 mkk Stevia por
2 dcl tejszín (nálam most Hulala, bocs)
cukor vagy édesítő ízlés szerint (Hulalába nem kell)
6 evk baracklekvár
A kölest odateszem a vaníliás tejben főni, kis lángon addig főzöm, míg beszívja az összes tejet. Hagyon kihűlni. A tejszínt felverem. Nem vagyon híve a Hulalának, lévén rossz ízű és cukros, de most volt otthon két doboz Farkasapa jóvoltából, amit el kellett már használni. De legalább a kölest Steviával készítettem. (egy kanál fruktózt tettem bele, hogy a Stevia íze ne üssön át) Közben felverem a tejszínt. A kölest fellazítom, alaposan elkeverem a felvert tejszínnel és a baracklekvárral poharakba rétegezem.
Tudom-tudom, hogy nem egy nagy recept, de annál finomabb. Este, behűtve nagyon jól esett és nem mellesleg a fiuk is imádták.
Több változatban is elkészítettem.
Ribizli lekvárral
Simán csak gyümölcsökkel.
Ezek is finomak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése