2011. augusztus 4., csütörtök

Áfonyás túrófánk (gluténmentes és zabpelyhes, cukormentes)


50 dkg túró
3 tojás
1 kk Stevia por
A gluténmenteshez 2 evk Schar mix B
A zabpelyheshez  egy maréknyi zabpehyel

2/3 1/3 arányban osztottam a tojásos túrót szét, utána kevertem bele a lisztet a 2/3 részbe, a zabpelyhet az 1/3 részbe. Egy éjszakát pihent a hűtőben, időhiány miatt.
Forró olajban megsütöttem a kézzel formázott pogácsákat, először a gluténmenteset. Mivel a gyerekek nem eszik meg a ilyen újításon átesett cuccokat, ezért az áfonyát csak a végén kevertem bele, abba a részbe, ami Farkasapának jutott, meg a zabpelyhesben. Az olajban sütés miatt biztosan több a kalóriatartalma, hiába cukormentes és zabpelyhes.
Finom lett, nem túl édes. A zabpelyhes szárazabb, a gluténmentes szaftosabb.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...