2011. július 28., csütörtök

Mákoslepény gluténmentesen - frissen a konyhából


Nagyon szerettem volna sütni, és ehhez a sütihez minden volt itthon. Most készült el, még meleg. Farkasapa szerint igazi menzás süti, de ezt bóknak szánta. Az ötletet Vikitól vettem, akinek a receptjeit nagyon szeretem. Kicsit sok volt nekem bele az a cukormennyiség, amit ő írt és nekem gluténmentesen kellett elkészíteni

Hozzávalók nálam: 
3 tojás
100 g cukor
10 csepp Stevia szirup
150 ml tej
12 evk mák
10 evk Schar mix C
1 evk citromhéj (én szárítottatt használok)
fél tasak sütőpor

A három tojást habosra kevertem a cukorral és a Stevia sziruppal. Beleszórtam a citromhéjat és a mákot, közben kevergettem. Aztán a fele tejet öntöttem bele, utána a fél sütőporos lisztet. Majd megint tejet és a többi lisztet. Buzgón kevergettem közben. Inkább folyós volt a tészta, de sűrű.
Beleöntöttem egy kis méretű (20X30) sütőpapírral kibélelt tepsibe és150 fokon légkeveréssel rövid ideig sütöttem. Nagyon hamar készen lett. Mikor kicsit hűlt, kettévágtam és megkentem málna lekvárral. Valószínűleg meggyel is finom lenne, vagy belepotyogtatott gyümölccsel.
Ábel rögtön egy hosszú csíkott megevett belőle, amire nagyon büszke voltam.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...