2013. november 27., szerda

Gluténmentes aranygaluska

Ebédre vittük az oviba. Eddig még búzás tésztával sem készítettem, valahogy nekem nem a szívem csücske. Ábelnek viszont nagyon ízlett, érdemes volt kipróbálnom. Frissen nagyon-nagyon finom volt, másnap melegítve is jó, de aztán már estére eléggé megszáradt. Sok sodóval még elment, de érdemes frissen megenni. 



Hozzávalók:
150 g Schar mix B
100 g Beiker liszt
1 tojás
200 ml tej
1/3 friss Budafoki élesztő,
8 db barna kockacukor vagy 30-40 g porcukor, 1 kk só, 30 g olvasztott margarin.
A forgatáshoz még olvasztott margarin vagy vaj és cukros darált dió, ízlés szerint.

Az élesztőt a cukros tejben felfuttattam, a liszteket tálba mértem, beletettem a sót, a közepébe ütöttem a tojást és hozzá öntöttem a felfutott élesztős keveréket. Kidagasztottam, miközben az olvasztott margarint is hozzátettem. A tészta nagyon sűrű galuskatésztára hasonlított, egyáltalán nem volt kemény, de nem is volt folyós. Egy tálkában olvasztottam 50 g vajat, és megdaráltam kb. 20 dkg diót kb. három kanál barna cukorral. A tésztamasszából a vajas kezemmel félmaréknyi kupacokat vettem ki, beleforgattam az olvasztott vajba és a cukros dióba, majd tepsibe rakosgattam. A képen látható tepsiben három fért el egy sorban, volt köztük hézag, ami a kelesztés során eltűnt. Megkelesztettem kb. fél óra alatt, majd 200 fokon barnára sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...