2012. augusztus 8., szerda

Banánfagyi egy hozzávalóval

Vágyaimmal egészen ellentétesen 4 napot kellett töltenem a fehérvári kórház fertőző osztályán. Aki már  volt ilyen jellegű osztályon, azt tudja, hogy egy merő borzalom, annak ellenére, hogy a nővérek készségesek, kedvesek voltak. Bár nem én voltam beteg, hanem Ábel, azért én is nagyon megszenvedtem. Egyrészt rémes volt látni a kisfiam szenvedését, másrészt rengeteg kényelmetlenséggel járt az egész. Nagyon hiányzott a másik fiam, a férjem minden nap negyed órára láttam és folyamatosan cserélődtek mellettünk a különféle fertőző betegségekben szenvedő szobatársak én meg minden alkalommal kétségbe estem, hogy most ezt is elkapjuk. Az egyetlen jó az volt, hogy folyamatosan Ábel mellett lehettem, ill. hogy én nem kaptam el semmit, így végig helyt állhattam. 
Most viszont keményen diétáznunk kell, mert Ábel csak kímélő, tejmentes ételeket ehet. Ez feladja nekem a leckét, mivel válogatós is és szinte minden joly-joker ételt megfőztem már neki. A fagyi még nehezebb kérdés: gyümölcsök közül kizárólag az almát, körtét, banánt és piros dinnyét szereti, az utcán egyáltalán nem vehetünk fagyit, most nem kockáztathatunk. Nincs itthon fagyigépem, sem jégkrémformám, így aztán egy, csak banánból készülő banánfagyit készítettem neki. Nézte a férfi vizilabda meccset és kanalazta a fagyit.


Hozzávalók:
3 banán

Betettem előző nap a banánt felaprítva a fagyasztóba, egy zacskóba. A fagykészítés előtt 15 perccel ki kell venni, majd a darabokat a turmixgépbe rakni és krémesre turmixolni. Az állaga krémes lesz és finom hideg. Kicsit több lett, mint a ami a képen látszik. Szinte mindet megette.
Ábel az első falat után meglepetten rám nézett és azt mondta: "Anya, ennek a fagyinak tisztára banáníze van!" 


2 megjegyzés:

Timi1 írta...

Én is szoktam csinálni, csak teszek hozzá kakaóport és akkor már "csoki" fagyi.

margaretta írta...

Köszi Timi az ötletet! Eszembe se jutott, de ha Ábelnek lesz kedve hozzá, legközelebb ki fogom próbálni. Én a mogyoróvajra gondoltam, ízesítőként, de mivel most nagyon diétázik, olajosat se ehet.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...