2015. december 6., vasárnap

Gluténmentes túrós grissini

Mikulás napján a srácok már délelőtt annyi édességet fogyasztottak, hogy nem szívesen tömtem volna őket még édes süteménnyel, viszont a túrót el kellett használni. Ezért ez a nagyon finom, ropogós-omlós túrós grissini készült, Limara receptje alapján, gluténmentesen. A fiuk nagyon szívesen ették, de én is (sajnos), mert nagyon finom lett. 


Hozzávalók: 
250 g Nutri free mix per pane
200 g túró
20 g élesztő
1 kiskanál só
1 tojás (ennek felverve csak picit több mint a fele kerül bele, a többi a tetejére)
50 g vaj olvasztva
2 púpozott evk tejföl

Tetejére: a maradék tojással lekenni, megszórni szezámmaggal, után felvágni.

A lisztet elmorzsoltam az élesztővel, belevegyítettem a sót, utána a túrót, vajat, tejfölt és a felvert tojás felét. Összegyúrtam, rugalmas, nem ragadós tésztát kaptam (ahogy Limara is írja, olyan pogácsatészta szerűt). Hagytam fél órát kelni, de nem nőtt meg különösebben, kicsit levegősebb lett. Két részletbe kb. 05 mm-esre nyújtottam és hosszú rudakra vágtam. Mivel a rudak hosszúak voltak, nem bajlódtam a tekergetésükkel, ahhoz azért szakadékony volt a tészta, bár nyújtani tökéletesen lehetett és nem ragadt. Addig pihentek még, amíg a sütő bemelegedett. 200 fokon, előmelegített tepsiben sült, két adagban.

A Facebook-on itt tudtok csatlakozni hozzám, ha kíváncsiak vagytok a blogomra :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...