2015. december 5., szombat

Csokis tekercs túrós - olajos tésztával (gluténmentes)


Nemrég megláttam és el is készítettem Dóri kis tekercseit. Kifelejtettem a tojást, és így elég szárazak lettek, nem is nőttek meg annyira, viszont nagyon megnyert az egyszerű és szép tekerési mód, ill. az hogy Nesquik kakaóport használt. Gondoltam ötvözöm az általam nagyon kedvelt túrós-olajos tésztát, ami csigának nagyon jól bevált és ebből készítettem ezeket a csokis tekercseket. A fotó majdnem vállalhatatlan, de este későn készült el, és tudtam, hogy másnap már nem lesz alkalmam lefotózni, mert Ábel ezt eszi reggelire és uzsonnára is ezt vitt. Egy nagy gáztepsinyi tekercs lett ebből az adagból. Szépen megnőttek és nagyon puhák lettek, másnap is tökéletes állagúak voltak, hála a túrónak. :) Előnye még, hogy nem kell keleszteni, rögtön süthető, így cirka 40 perc alatt friss péksüteményt varázsolhattok az asztalra.


Hozzávalók a tésztához:
250 g túró
1 tojás
0,5 dl tej
1 dl kókuszolaj (vagy más felolvasztott zsiradék)
80 g porcukor
1 cs vaníliás cukor
300 g gluténmentes liszt (nálam most Schar mix B)

Töltelék:
5 dkg margarin olvasztva
(vagy egyéb zsiradék)
4 evk Nesquik kakaópor

A túrót összetörtem a tejjel, porcukorral, tojással és az olajat is hozzáöntöttem. Majd beleszórtam a liszteket és a sütőport, alaposan összedolgoztam (én egy villával, majd a kezemmel dolgoztam, nem vettem elő a robotgépet, mert hamar összeállt a tészta és jól formázható volt). Szilikonos lapon kinyújtottam két részletben téglalap alakúra nyújtottam, megkentem az olvasztott margarinnal, megszórtam a kakaóval. A téglalapot az alábbi ábra szerint felvágtam és feltekertem. Sütőpapíros tepsire tettem és előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütöttem.



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jól néznek ki ezek az ételek :) ki fogok többet is próbálni. köszönöm :)

Boglárka Bokor írta...

Örülök neki ! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...