2014. április 23., szerda

Gluténmentes nutellás muffin

Gyors édes süteményre volt szükségem, mert piknikezni szerettünk volna a gyerekekkel a helyi parkban és még reggel el kellett készülnie. (A piknik nem sikerült túl jól, mert a középső gyerek belevetette magát a tóba, úgyhogy ott álltunk egy csuromvizes gyerekkel, akit meztelenre kellett vetkőztetni a 15 fokos tavaszban és még valahogy a hazaszállítását is meg kellett oldani, a két másik fiammal együtt, szóval nem volt egyszerű, sokkot kaptam :)) A célnak megfelelt, gyerekeknél nem lehet vele mellélőni, mert édes és krémes. Már a sütis dobozban várják a sorsukat, csak egy gyors fotóra futotta. Sok volt a tészta, összesen 18 kis sütemény készült.

Hozzávalók:
50 g rizsliszt
150 g cirokliszt
50 g Schar mix C
(szabadon variálható a lisztek összetétele, sztm kukorica és rizsliszt keverékével is működik, eredetileg abból akartam készíteni, de elfogyott a kukorica lisztem és későn vettem észre)
1 tojás
2 dl tej
4 evk nutella + a tetejére 12 szűk kiskanálnyi
120 g barna cukor
2 evk kókuszolaj olvasztva

A tojást a cukorral és az olajjal kikeverem (nem kell sokáig), belekanalaztam a nutellát, azzal is összekevertem. A liszteket, sót, sütőport összekevertem és a tejjel felváltva adagoltam a tojásos keverékhez, addig kevertem, míg egynemű lett. A tészta folyósan sűrű, kicsit nehéz volt pontosan adagolni a muffintepsibe, amit előzőleg kibéleltem muffinpapírral. A tetejükre még tettem egy-egy szűk kiskanál nutellát, ami sütés közben belesüllyedt. 180 fokon sütöttem 20-25 percet. 

2 megjegyzés:

Kati írta...

Akkor eseménydús volt a kis piknik :) Finomak lehetnek a muffinok :)

Bokor Boglárka írta...

Igen, mostanában minden bonyolult :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...