2018. szeptember 20., csütörtök

Kétlisztes Szafi vegán zsemle

Sokszor sütök magamnak Szafi lisztjeivel zsömléket, bagetteket. Ez most egy különösen jól sikerült darab. Igyekszem a kalórián spórolni, ezért szeretem ezt a két lisztet keverni, mert akkor nem kell tojást tennem a tésztába, mégis levegős, puha, finom ízű zsömléim lesznek. Az alaprecept Bettitől származik, de most nem akartam ilyen nagy mennyiséget sütni, ezért variáltam rajta.



Hozzávalók: 
300 g víz
30 g almaecet
1 mokkáskanál só

A liszteket tálba mérem, a folyékony anyagokat szintén összemérem egy edénybe. Ráöntöm a lisztekre, összekeverem és mikor felvette az összes vizet és a tészta szépen összeállt, hagyom pihenni fél órát. A sütőt közben előmelegítem. Én nem adtam hozzá több lisztet, bár picikét ragacsos volt a tészta, de azért lehetett vele dolgozni, de egy fél evk lisztet lehet még a gyúrás során használni. 6 felé osztottam a tésztát és zsömléket formáztam, kicsit kilapítottam őket. 200 fokos sütőben 25 -30 percet sültek. Gyönyörűen megemelkednek. A tetejük így kicsit hóka, meg lehet kenni őket paradicsompürével, tojással, vagy olajjal, én mint mondtam, spórolok a kalórián, megfelelt így is.
Egy zsömlében így 18 g szénhidrát van, ami lassú felszívódású.

A Facebook-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...