2016. május 19., csütörtök

Gluténmentes csokis keksz

Valamikor kinéztem ezt a receptet a Facebook-on, és nekiálltam egy délután megvalósítani. Nem egészen úgy sikerült, ahogy az eredeti receptben szerepelt, de nem bántam, mert egy kitűnő finom sütemény lett a végeredmény, természetesen gluténmentes. :) 




Hozzávalók:
20 dkg Nutri freem dolci süteményliszt
1 evk keményítő
10 dkg margarin
12 dkg barna cukor
1 tojás
1 tk sütőpor
10 dkg Tibi étcsokoládé

A margarint megolvasztottam és kicsit összemelegítettem a barna cukorral, míg el nem olvadt benne a cukor. A lisztet, sütőport és a pici darabokra vagdalt csokit egy tálba szórtam hozzáöntöttem a keveréket (miután picit hűlt, de azért nem teljesen) és a tojást és egynemű tésztát kevertem belőle. A tésztát hűtőbe tettem két órára, majd a nagyon szuper állagú tésztából gombócokat formáltam (kisebb dió méret) és egymástól kellő távolságra, sütőpapíros tepsire tettem, így:


180 fokos előmelegített sütőben sütöttem őket kb. 15 percig. Mikor kivettem még puha volt a teteje, de ahogy hűlt úgy szilárdult és lett egyre inkább keksz-szerűbb. Nagyon finom nasi volt, a fiuk imádták! :)

Mikor kihűlt egy fél tábla Tibi csokival még megdíszítettem, de anélkül is finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...