2014. január 4., szombat

Gluténmentes sajtos keksz (nagyon finom)

Ábel nagyon szereti a sós rágcsálnivalókat. Sok-sok kekszfélét kipróbáltam már. Ez most új kísérlet és nagyon-nagyon finom. Eidami típusú sajtot használtam hozzá, de jól működik másfélével is, a lényeg, hogy a megadott mennyiség kerüljön bele. A vaj pedig kötelező, margarinnal szerintem nem lesz olyan finom. Ha muszáj tejmentesen készíteni, akkor meg lehet próbálni Liga margarinnal, de akkor sztm egy kicsivel több lisztet vesz fel. 

Hozzávalók:
100 g kukoricaliszt
50 g Schar Mix B
100 g vaj
120 g sajt reszelve
só, és más ízesítők (pl: zöld fűszerek, vagy mustár, vagy bors, paprika, füstölt paprika)
1 tojás

A késes robotgépem (újat kaptam karácsonyra, imádom, azóta mindent ezzel zsdazsdálok) táljába szórtam a hozzávalókat és addig működtettem a gépet, míg a tészta gombócolódni kezdett. Akkor kivettem, egy fóliára tettem és rudat formáztam belőle. Nagyon jól formázható volt a tészta. A rudat a hűtőben pihentettem 2-3 órát, majd mikor megdermedt, vékony szeleteket vágtam belőle és sütőpapíros tepsire helyeztem. A sütőt közben 170 fokra előmelegítettem és 10 percig, pirulásig sütöttem benne a kekszeket. Másnap is nagyon finom, nem porlós.

Elkészítettem búzás verzióban is, annyi különbséggel, hogy a lisztet 150 g BL55-ös búzaliszt formájában tettem bele és azt cheddar sajttal készítettem, ill. mustárral. Nekem az jobban ízlett, de tényleg mindkettő nagyon finom lett.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon jól hangzik:) Egészségben, szeretetben, mosolyban gazdag boldog új évet kívánok Nektek:)

Bokor Boglárka írta...

Kati! Köszönöm, hogy te tényleg soha nem feledkezel meg rólam :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...