2013. május 24., péntek

Spárga baconben

A lehető legegyszerűbb recept spárgából, csak azért teszem fel, nehogy nálam semmi spárgás ne szerepeljen így tavasszal. :)) Nagy kultúrája nincs a konyhámban a spárgás ételeknek. Eddig azt hiszem kipróbáltam levesnek (felejthető volt), rántottában (ez egészen jól sikerült darab) és  kb. ennyi. Mivel mindig elcsábulunk, mikor spárgát látunk, idén ez készült belőle. Nekem nem annyira jött be, de lehet, hogy azért mert egyszerűen, szerintem a spárga önmagában ízetlen. Bármennyire hájpolják is mostanában, és lett légyen bármilyen egészséges, egyszerűen zöld fűíze van, vagy valami ilyesmi. A szalonnával finom volt, hollandi mártásba tunkolgattuk. Vacsorára ettem, ezért annyi előnye azért volt, hogy szénhidrátot legalább nem tartalmaz, sajnos zsírt annál inkább. 

Hozzávalók:
1 köteg spárga
1 csomag jobb minőségű bacon
2 kanál olíva olaj

A spárgákat megmostam, a fás végüket levágtam, betekertem egyenként a baconbe és egy tepsibe tettem. Meglocsoltam az olíva olajjal és sütni kezdtem, 180 fokon, miközben időnként megforgattam. Lehet, hogy nem ez a legjobb módja a spárga sütésnek, mert a teteje finom volt, de a végei elég szálasak voltak, bár megpuhultak, azért számomra hagyott kívánnivalót maga után.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Én még soha életemben nem ettem spárgát, piacon nem is láttam soha felénk, csak nagy árúházakban, és nagyon drágálltam. De szeretném kipróbálni egyszer.

margaretta írta...

Hát igen. Lehet, hogy azért nem sikerült igazán megkedvelnem, mert míg Erdélyben éltem, soha nem ettünk, így aztán nehéz kicsit bevezetni, de minden évben remélem, hogy most nagyon meg fogom szeretni :). Itt se olcsó, úgyhogy nálunk is ez volt a tavasz első és utolsó spárgás étele.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...