2012. szeptember 6., csütörtök

Joghurtpuding színesen (gluténmentes)

Ennél még vadabb színekben is elkészítettem, de most csak ezt sikerült lefényképezni, mielőtt a fiuk felfalták volna. Egy nap, mikor a Csöppkeblogot olvasgattam Ábel idebújt az ölembe és mikor meglátta a képernyőn a színes tortácskákat, rögtön ő is ilyet akart. Megígértem neki, hogy készítek. Hát ez lett belőle. Az elkészítése egyszerű, nem igényel túl sok alapanyagot, viszont elég hosszadalmas.



Hozzávalók:
4 doboz Aktivia natúr joghurt
1 doboz habtejszín (2 dcl)
2 evk kanál zselatin (por formájú)
2 csapott kk kakaó
5 evk méz
vaníliapor
ételfesték

Egy doboz joghurtot összekevertem a tejszínnel, belekevertem a zselatint és felmelegítettem. Nem főztem, csak melegítettem. A többi joghurtot összekevertem egy másik tálban a mézzel. Kikészítettem a pudingformákat, az ételfestéket és egy kisebb fém keverőtálat. A zselatinos joghurtot összekevertem a mézes joghurttal, egy részét kiöntöttem a kisebb tálba és beletettem a kakaóport. A pudingformákat 1/3-ig töltöttem a kétféle színű joghurtos krémmel és betettem a fagyasztóba dermedni. Kb. 20 perc kellett egy adagnak. Mikor megdermedt, kivettem és a kisebb fémtálat elmosva, újabb adag krémet öntöttem bele, azt pedig narancssárga ételfestékkel színeztem. Ráöntöttem a már megdermedt részre és mehetett vissza a fagyasztóba 20 percre. Még egyszer megismételtem a fenti műveletet, csak zöldre színeztem a krémet. Mikor a legfelső réteg is megdermedt, kivettem, egyenként lefedtem őket fóliával és áttettem a hűtőbe, már ami maradt, mert a fiuk megettek rögtön kettőt. Áron megesküdött, hogy a zöld színűnek körteíze van. :) Mindnek vanília íze volt, mert a válogatós Ábel csak azt eszi meg, de örültem, hogy a fantáziájuk működött evés közben (is). Úgy tűnik, megérte a macera. :)

Tipp: bármivel lehet ízesíteni, aki bátor akár lime lével, gyömbérrel, kardamommal, csokival, tonkababbal, kókusszal, almával, körtével. Lehet több tejszínt is tenni bele, akkor talán több zselatin is kell. Ha kisbabának készül, akkor mézet nem szabad bele tenni, és érdemes növényi tejszínnel készíteni.

2 megjegyzés:

Jámborné Budai Mónika írta...

Gyönyörűűű!!
Tetszik az új blog hátered:))

Bokor Boglárka írta...

Móni! Köszönöm!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...