2012. május 13., vasárnap

Hétköznapi Pina Colada minimuffin (diabetikus, gluténmentes)

Ezt a mini muffint bármelyik délután összedobhatod. Már szerepel hasonló a blogon, de ebben csak kukorica lepényliszt van és megbolondítottam egy kis ananászos joghurttal. Természetesen, ahogy most már minden sütemény nálam, kókuszolajjal és xilitel készült.

Hozzávalók:
60 g kukorica lepényliszt
100 g kókuszreszelék
1 tojás
1 doboz Aktivia ananászos joghurt
pici só, pici vanília
1 kk sütőpor
100 g xilit
50 g kókuszolaj (folyékonyan)

A kókuszolajat picit beteszem a mikróba és megolvasztom, könnyebb vele bánni. A tojást, joghurtot és xilitet, vaníliát, sót, majd a folyékony kókuszolajat szépen összekeverem. Figyelni kell arra, hogy a joghurt és a tojás ne legyen hideg, de legalább a joghurtot meg kell kicsit melegíteni, nem melegre, csak épp szoba hőmérsékletű legyen. Ha nem így járunk el, a kókuszolaj a hideg anyagokkal való érintkezés közben visszadermed és darabossá válik. Beleöntjük a kukorica lepénylisztet (lehet sima kukorica lisztet is használni), sütőport és kókuszreszeléket és alaposan elkeverjük. Egy 24 rekeszes minimuffin tepsibe rakunk kis kapszlikat és egy-egy kávéskanál tésztát teszünk bele. 180 fokon sütjük 15 percig, míg a szélei barnulni kezdenek.
Elképesztően finom illat lengte be a lakást. A fiuknak már csorgott a nyála, mire elkészült a sütemény.
Tipp: szerintem finom lehet körte joghurtal, eper joghurttal, vagy esetleg kókuszos görög joghurttal is. Érdemes variálni, mert nagyon egyszerű, mégis mindig más sütemény lehet belőle.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...