2012. május 10., csütörtök

Amarántos-banános egészség keksz

Egy igazi csemegét hoztam. Finom, nagyon egészséges, diabetikus és tele van vitaminokkal. Liszt nélkül készült, így gluténmentes is.



Hozzávalók:
Egy csésze (1 cs) = 1,5 dcl
1 banán
2 szűk evk kókuszolaj
1 tojás
3/4 cs xilit
1 cs dió
1 cs napraforgómag
1 cs kókuszreszelék
2 evk lenmag
1,5 cs puffasztott amaránt
1 mkk szódabikarbóna
1 mkk fahéj

A diót, lenmagot, napraforgómagot és a kókuszt egyben géppel összevágom apróra. Egy tálban szétnyomkodom a banánt, hozzáteszem a tojást, kókuszolajat, fahéjat, xilitet és alaposan elkeverem. Utána hozzákeverem a száraz anyagokat. A legvégén teszem bele az amarántot, nekem 1,5 csészényit vett fel. Annyit kell hozzá adni, hogy jól formázható legyen a massza, ne legyen széteső. Függ a tojás és a banán nagyságától. Sütőpapíros tepsire rakosgatom őket úgy, hogy kis golyóbist formázok a kezeim között, majd ellapogatom és úgy teszem a tepsibe. Még terülni fog, de nem sokat. 170 fokon 10-15 percig sül. A második adag kicsit jobban megsült, nem ártott neki.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...