Már csak néhány recept van a tarsolyomban medvehagymával, ez még Húsvétkor készült, nekem, mikor még nem volt teljesen elegem a medvehagymából. Egyszerű kis recept, nem is egy bomba ízélmény, de finom volt. Korábban olívaolajjal tettem el egy üvegbe apróra vágott medvehagymát, most ebből használtam egy keveset. A recept a fantasztikus, nemrég megjelent vegán szakácskönyvből a Tavasz ízeiből származik, amit meg tudtok rendelni Magdinál, a könyv egyik szerzőjénél.
Hozzávalók:
10-12 fej nagyobb gomba
fél csésze köles (kb. 1 dcl)
3 dcl húsleves, vagy húsleves kockából készült leves
fél csokor medvehagyma
A gombákat megmostam, a tönkjét apróra vágtam. Közben a húslevest felforraltam, beleöntöttem a kölest és az apróra vágott gomba tönköket, levettem a lángot és puhára főztem, többszöri kevergetéssel.
Amikor készen volt borsozta, kicsit még sóztam és belekevertem a medvehagymát (mivel nekem olívával volt eltéve, az is került bele egy evknyi). A gombákba kanalaztam és 180 fokon sütöttem kb. 20 percet. Langyosan volt a legfinomabb, de nekem hidegen is ízlett. Természetesen egyedül fogyasztottam, a család fanyalogva elfordult.
3 megjegyzés:
Nagyon gusztusos!
Tuti,hogy finom:)
Még egy medvehagymás ötlet:)) De nagyon jól néz ki!
Megjegyzés küldése