2012. január 26., csütörtök

Sárgabarackos-mogyorós keksz

Mit is lehet egy ilyen kis egyszerű, de nagyszerű kekszről írni. Készítsétek el, finom.

Az alapreceptet évekkel ezelőtt másoltam ki a családi receptkönyvembe, úgy emlékszem Ottis-tól származik. Ő fűszernek koriandert is tett bele, én nem mertem, de ahogy Ottist ismerem, biztosan nagyon finom úgy is. Ropogós, édes, fincsi kis kekszek lettek. Szerintem vendégvárónak, vagy csak gyerekeknek délutáni rágcsálnivalónak is kitűnő. Most én is vendégségbe készítettem, ezért nem kísérleteztem a diétás változattal, de még fogok.


Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg sárgabarack
10 dkg darált mogyoró
1 kk sütőpor
1 tojás
15 dkg vaj

A száraz anyagokat egy tálba teszem, rákockázom a vajat és összemorzsolom. Majd a tojással tésztává gyúrom. Elég puha, morzsálódós a tészta. Folpakba csomagolom és ha van idő, akkor a hűtőszekrénybe, ha nincs a fagyasztóba teszem 1-2 órára. 170 fokon 20 percig sütöm. Nem szabad túlsütni, mert megég a mogyoró. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...