2011. június 19., vasárnap

Magvas keksz - gluténmentes (paleo is)


Ezt a fantasztikus receptet itt találtam, és tudtam, hogy azonnal ki kell próbálnom. Alapból nem tervezem megismerni és követni a paleo étrendet, de mivel sok receptje gluténmentes, Ábel diétájában szívesen alkalmazok néhány alapanyagot. Mandulalisztem nem volt itthon, ezért darált mogyoróval készítettem el. Ezzel is finom, de szerintem jobb lett volna mégis a mandula, legközelebb biztosan kipróbálom azzal, ha kapok. 
Nagyon egészséges finomság, tele van vitaminnak, kálciummal, vassal a máknak és a szezámmagnak köszönhetően. Bátran próbáljátok ki!
Hozzávalók:
150 g darált mogyoró
5 dkg szezámmag
5 dkg mák
pici só, de akár el is maradhat
1 tojás
A hozzávalókat összegyúrjuk. Elég nehezen áll össze, sokáig nem is vacakoltam vele, csak jól elkevertem a tojással a hozzávalókat. Sütőpapírra tettem és egy másikat téve a tetejére elkezdtem kinyújtani. Vigyázni kell, hogy a papír alatt egyenletesre nyújtsuk. Óvatosan felvágtam (kicsit ragadt a késhez) és picit széthúzkodtam a sütőpapíron, majd tepsibe tettem. Vigyázni kell, mert gyorsan sül, nálam kicsit túl gyorsan is, legközelebb 160 fokon fogom sütögetni, most 180-on sütöttem.

1 megjegyzés:

Alexandra írta...

A mogyoró őrlemény mennyiségéhez képest egy kicsit sok a szezámmag és a mák. Ha ezek mennyiségét csökkented, akkor könnyebben kezelhető tésztát kapsz.
Egyébként valóban, a mogyorótól talán egy kicsit markánsabb ízű kekszet kapsz, ellenben a mandula elég semleges alapot ad.
Örülök, hogy kipróbáltad :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...