Hozzávalók:
20 dkg. liszt
5 dkg vaj
1 tojás
só
kevés víz, amennyivel rugalmas tésztát gyúrhatunk
kb. 30 dkg lazachús, maradék, apróra vágva
egy csokor zöldhagyma
3-4 gerezd fokhagyma
só
két csokor petrezselyem
egy csipet citromos só
bors
kb. 5 dkg vaj (nem margarin)
A tészta hozzávalóit összegyúrtam és egy órát pihentettem a hűtőben. A lazachús nagy részét pépesítettem a többi hozzávalóval. A tésztát kinyújtottam, akkorára mint a sütőforma, kicsit úgy, hogy az oldalára is kerüljön.
A pépesített holmit belekanalaztam, majd a maradék lazachúst is rátettem. Kevés pépes holmi a tetejére és befedtem a másik tésztalappal. Kis formákat vágtam a tetejére, lekentem tojással, megszurkáltam és 180 fokos sütőben sütöttem kb. 50 percet, amíg a tetején láttam, hogy szép piros.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése