2016. február 29., hétfő

Mákos-almás-kókuszos kevert sütemény (cukormentes, gluténmentes, tejmentes)

Egyszerű kis sütemény, keverem-kavarom típusú. Nem kell hozzá semmi extra dolog és hamar készen van.
Más variációkban is megsütöttem, de azokban vagy mazsola van, vagy banán, most nem akartam semmi ilyesmit tenni bele.


Hozzávalók:
100 g darált mák
100 g kókuszreszelék
50 g Szafi fitt Bounty krém alappor
(helyette 30 g kókuszreszelék és 20 g kókuszliszt)
1 evk sütőpor
1 mk fahéj
2 evk szőlőmagolaj
3 tojás
200 ml víz
(aki nem annyira diétázik, használhat kókusztejet, tejet)
1-2 evk negyedannyi édesítő
2 zöld alma nagy lyukú reszelőn lereszelve

A tojást tálba töröm, hozzáadom a vizet és az édesítőt, alaposan összekeverem. A száraz anyagokat összekeverem egy másik tálban: mák+kókusz+Bounty krémpor+fahéj+sütőpor. A két keveréket összeöntöm, összekeverem és a végén belereszelem az almákat, azokkal is alaposan elkeverem. Nálam 20*20 cm-s kocka alakú tepsiben sült, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percet. A tésztája könnyű, szaftos és alig van benne szénhidrát.

Az egészben 66 g ch van. Én 20 kicsi szeletre vágtam, így egy szeletben volt 3,5 g ch. Azt hiszem vállalható :)

A Facebook-on itt tudtok hozzám csatlakozni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...