2013. szeptember 29., vasárnap

Banános-diós torta

Szülinapom volt, de mivel hétköznapra esett, semmi kedvem nem volt ünnepelni. Ráadásul teljesen tehetségtelen vagyok a tortadíszítésben. Nem is szeretem annyira a krémes sütiket. A férjem kitalálta, hogy hoz valahonnan gluténmentes tortaszeletet. Viszont számunkra csak sacher tortaszelet volt elérhető gm változatban, azt én sem én sem a lisztérzékeny fiam nem szereti, így mégis kénytelen voltam sütni egy tortát. Az idő szorított, így egy egyszerű, de finom banános csokis-diós torta lett belőle. Végül mindenkinek nagyon ízlett. (Bocs a képért és a díszítetlen tortáért. Csak azoknak való, akik az ízre mennek, a látványra nem :))


Hozzávalók:
5 tojás fehérje felverve pici sóva
5 tojás sárgája
140 g darált dió és mandula vegyesen
1 kk szódabikarbóna
2 evk kakaó
50 g xilit
Krém: 
1 csomag banános puding
3,5 dcl tej
1 doboz tejszín
3 banán
xilit ízlés szerint

A tojások sárgáját habosra keverjük a xilittel. A tojások fehérjét felverjük. Belekeverjük a sárgáját és a darált magvakat. Kis tortaformában 160 fokon tűpróbáig sütjük.
A pudingot megfőzzük, a tejszínt felverjük. Annyi xilittel ízesítjük, amennyivel mi szeretjük. Nekem kb. 4 evk xilit van a pudingban, és 2 evk a tejszínben.
A torta kihűlése után három részre vágjuk vízszintesen. Mikor a puding kihűlt összekeverjük a felvert tejszínnel, a banánokat felkarikázzuk. Összeállítjuk a tortát. Egy lap, krém, banán, második lap, krém, banán, végül a harmadik lap, amire csak krém kerül úgy, hogy a torta oldalára is jusson. 
Akinek van ideje hozzá, leöntheti csokicsíkokkal, vagy karamellel, szerintem menne hozzá, de nekem már nem maradt rá időm.

3 megjegyzés:

trollanyu írta...

Boldog szülinapot kívánok utólag is:) Nekem tetszik, attól, hogy nincs kidíszítve még finom lehet ésvégülis az a lényeg:)

margaretta írta...

Köszönöm a jókívánságokat és a bíztatás :)

Lilla Dugmonits írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...