2013. március 24., vasárnap

Diós banánkenyér gluténmentesen

Emlékeim szerint korábban nem készítettem banánkenyeret. Ki tudja miért? Pedig egyszerű, édes, könnyű uzsonna falat lehet. A gyerekeknek is nagyon bejött. Rengeteg recept van a neten és igen-igen változatosak az összetételüket tekintve. Mivel szerettem volna gluténmentesen elkészíteni, olyan variációt kerestem, amibe kevés liszt kell. Pont olyat nem találtam, de a sok receptből kiötöltem a sajátomat. A sok dió jól harmonizál a banánnal. Ha van két nagyobb, vagy három kisebb túlérett banánotok otthon, feltétlenül próbáljátok ki.


Hozzávalók:
2 nagyobb túlérett banán (régóta aszalódtak a hűtőben)
3 nagyobb tojás
50 g gluténmentes liszt (nálam most Naturbit)
100 g darált dió
50 g barna cukor (xilit, édesítő - ízlés szerint)
50 g kókuszolaj
fél tasak gm sütőpor
picike só
pici vanília ízlés szerint

A banánt villával pépesre törtem. A tojásokat robotgéppel összekevertem a cukorral, majd az olvasztott kókuszolajjal, beletettem a vaníliát. Hozzákevertem a banánpépet, majd a lisztet és diót a sütőporral. Egy sütőpapírral kibélelt 20x10 cm-s kenyérformába öntöttem, kb 2/3-áig, és még 6 kis muffin is lett belőle. 170 fokon sütöttem kb. 40 -45 percit. Tűpróbával ellenőrizni kell! Megvártam míg kihűl és utána szeleteltem. Szaftos, tartalmas sütemény.

4 megjegyzés:

Kati írta...

Én sem próbáltam még ki soha, Isten tudja miért, én nem:) Pedig nagyon jól hangzik, én nagyon szeretem a banánt, főleg túlérve, várólistára véve:)

Bokor Boglárka írta...

Ha egyszer ezt vagy mást kipróbálsz, számolj be. Nálunk biztosan többször fog ezentúl készülni.

Unknown írta...

1Nagyon jó recept!Hetente sütöm,szoktam a tojásokhoz 1 narancsot kifacsarni,és úgy verem habosra.A liszt mennyiségét növelem,
és 10 dkg ét csokit is apróra vágok
és egy marék diót is.Tepsiben sütöm.

Bokor Boglárka írta...

Attila örülök, hogy tetszik és nagyon jó ötlet hozzá a narancs. Az én kisfiam nem szereti, de nagyon jó ötletek amit irtál

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...