2012. augusztus 19., vasárnap

Mediterrán ragu - könnyű nyári ebéd, vagy vacsora

Bár nem túl fotogén étel (mondjuk én még a fotogénről is béna képet készítenék), de cserébe nagyon finom. Tényleg abból készült este, ami a hűtőben volt: cukkini, padlizsán, paradicsom - de nem lecsó lett. Egyszerű nyári ebéd, vagy vacsora. Mi másnap eredeti olasz (még Itáliából hoztam) tésztával ettük és emlékezetesen finom volt. 



Hozzávalók:
1 kis fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 doboz koktélparadicsom
1 nagy padlizsán
kókuszolaj a sütéshez
egy kis cukkini
szárított bazsalikom (vagy friss, ha van)
5 dkg parmezán sajt

A padlizsánt felkockáztam, besóztam, lecsöpögtettem, leöblítettem és leszárítottam, Utána megsütöttem a kókuszolajban, kis adagokban. Közben a hagymát felkockáztam, megdinszteltem a kókuszolajon, mikor már majdnem kész volt, a fokhagymát hozzáreszeltem és kb. 1 percig pirítottam. A koktélparadicsomokat félbe-negyedbe vágtam és beleszórtam, párolni kezdtem, mikor kis levet eresztett hozzátettem a felkarikázott cukkinit és megsóztam, megszórtam a bazsalikommal. Hamar készen lett, igazából kicsit összesütöttem mindent. Lezártam és hozzáreszeltem a sajtot. Hmm.. nagyon finom volt.

4 megjegyzés:

mági írta...

Finom:)))

margaretta írta...

Igen, köszönöm!

panna írta...

Bogi, ez nagyon jól néz ki, guszta, biztos nagyon finom is, de az tuti, hogy egy óra múlva éhes lennék újra :-) Pusz!

margaretta írta...

Áh, nem úgy van az. Mivel tésztával ettük, nagyon is laktató volt. Képzeld el, hogy két napig eszegettük ezt a mennyiséget, természetesen a gyerekek nélkül. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...