2012. augusztus 26., vasárnap

Lisztmentes mákos-kókuszos szelet (gluténmentes)

Egyszerű és nagyon finom sütemény. Tulajdonképpen egy kevert tészta, amibe nincs semmiféle liszt és a gyümölcs (most zöldség) püré teszi szaftossá. Azoknak is ajánlom elkészítésre, akik nem visznek paleo vagy gluténmentes konyhát, garantáltan ízleni fog mindenkinek. Legalább is nálunk így volt. Nem utolsó sorban sok, a szervezet számára hasznos anyag van benne, mint a mák, a méz, a sütőtök.



Hozzávalók:
150 g kókuszreszelék
150 g darált mák
4 tojás
3 evk kókuszolaj (olvasztva)
2 evk méz
30-40 g xilit
2 dcl sütőtökpüré (vagy más gyümölcspüré)
vanília, pici só

A tojások fehérjét felverjük keményre egy csipet sóval. A tojások sárgáját kikavarjuk a mézzel, vaníliával, cukorral és kókuszolajjal. Utána belekeverjük a sütőtökpürét, majd mikor már egynemű, a mákot és a kókuszt. Végül a tojáshabban lazítjuk és egy tepsibe simítjuk. 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Nagyon finom, a kókusz és a mák jók együtt, a sütemény pedig szaftos, másnapra sem szárad ki.

4 megjegyzés:

Mági írta...

De jó, már van sütőtököd?
Ez is finom sütemény lehet!!

Bokor Boglárka írta...

Nincs sütőtököm. Egy bébiételt használtam, ami két decis, és mivel babáknak készült, nincs benne semmi más, csak sütőtök. :)

csaszi007 írta...

Nagyszerű recept, köszi! Már kerestem egy ideje olyan receptet, amivel hasznosíthatom a kókusztej készítése után megmaradt szűrleményt. Sok mindent kipróbáltam, de ez verhetetlen!!!

Névtelen írta...

CSaszi007 de jó! Örülök, hogy nektek is bejött! Már régen készült nálunk, mert mostanában a kalóriára is figyelnem kell és ez a süti sajnos nagyon kalóriadús, még ha szénhidrát nincs is sok benne.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...