2012. február 15., szerda

Fűszeres répakrém

Ha Vrábel Kriszta azt mondja egy répakrémre, hogy kötelező, akkor ki vagyok én, hogy ne engedelmeskedjek. Amúgy is imádom az ilyen jellegű kencéket, ez meg nem tűnt sem bonyolultnak, sem hízlalónak (ugyanis ez a két szempont szokott eltántorítani egy-egy étel elkészítésétől). Nem is bántam meg, egy percig sem. Egy kicsit más fűszerezést választottam, mert szerintem a római köménynek férfi izzadságszaga van, én legalább is nem bírom elviselni, ezért nem is tartok itthon. Gyanítom, hogy valahogy összefügg ennek a fűszernek a megutálása a terhességemmel, mert annak idején egy indiai ételfutártól rendeltem ebédet, és ahogy terhes lettem, többé nem tudtam megenni. Azóta se tudtam újra megszeretni. 




Hozzávalók nálam:
3 nagyobbacska répa hasábokra vágva
2 evk olíva olaj
1 doboz Aktívia natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
késhegynyi fahéj
1 kk rozmaring (sajnos nem volt friss)
só, bors
késhegynyi csili
egy kortynyi citromlé
1 mk almaecet

A répákat, ahogy Kriszta tanácsolta, megsütöttem 220 fokon, míg megpirultak. Utána beletettem a turmixba és hozzátettem az összes többi hozzávalót, majd beindítottam a gépet és az egészet krémesre turmixoltam. Betettem a hűtőbe. Másnap, sok elégedett sóhaj közepette elfogyasztottam. Egyedül, a családból senki más nem pályázott rá, de ezt most nem is bántam.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...