2016. december 27., kedd

Gluténmentes nutellás karácsonyi sajttorta

Kicsit mindig megkések a receptekkel, ez a torta a karácsonyi vendégségbe készült, de esélytelen lett volna karácsony előtt feltennem a receptet. Külön sütöttem egy kekszet a torta alapjához, de annak most nem teszem közzé a receptjét, mert nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, viszont tortaalapnak finom volt. Amennyire tartottam a sajttorta sütéstől, annyira egyszerű volt, egyáltalán nem bonyolult dolog sajttortát sütni, sőőőt. :) Korábbi sajttorta recept itt: http://farkaselet.blogspot.hu/search?q=sajttorta



Hozzávalók:
Alja: 300 g gluténmentes keksz
80 g olvasztott vaj
20 g (egy evőkanál) gm Nutella
Krém: 250 g mascarpone
200 g tejföl
50 g porcukor (lehet több, ízlés szerint)
3 tojás
1 csomag tejszín ízű vagy vaníliás pudingpor
A tetejére kb. 2 evőkanál Nutella

A kekeszet robotgéppel megdaráltam, hozzáöntöttem a vajat és hozzátettem a Nutellát, alaposan összekevertem és egy 25 cm átmérőjű tortaforma aljába nyomkodtam egyenletes rétegben. Ezután a krém összes hozzávalóját egy tálba tettem és robotgéppel összekevertem. Elég folyékonynak volt a massza, de nem kell félni, a sütőben szépen megköt. Ráöntöttem a kekszrétegre és hozzáütögettem az asztallaphoz, hogy a buborékok távozzanak a tésztából. Előmelegítettem a sütőt 180 fokra és betettem a süteményt, majd 10 perc után 160 fokra mérsékeltem a hőmérsékletét a sütőnek és így sütöttem még 50 percet. Mikor már a töltelék szilárd, de nem színesedett meg a teteje, kivettem (nem szabad túlsütni). Egy éjszakát a hűtőben pihent, másnap díszítettem. Egy kis habzsákba nutellát kanalaztam és megrajzoltam vele a karácsonyfákat. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...