2015. szeptember 21., hétfő

Diós-répás-almás muffin (tejmentes, gluténmentes)

Egy barátnőmnek megszületett az ötödik gyereke, egy szupercuki kislány, Adél, neki készült ez a gyors és egészséges finomság. Az ősz ízei és illata van benne, nagyon egyszerű elkészíteni, ahogy minden muffint. 

Hozzávalók:
50 g répa (ez egy közepes fele volt) reszelve
1 kisebb alma reszelve
4 tojás
2 evőkanál DW negyedannyi édesítő
100 g dió darálva
50 g zabpehelyliszt (gluténmentes)
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál fahéj

Tojásokat az édesítővel habosra keverjük, belereszeljük az almát és a répát, majd hozzáadjuk a szárazanyagokat. Alaposan elkeverjük, szilikonos muffinformába adagoljuk kb. a feléig (nekem pont 12 db muffin lett ebből a mennyiségből), majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Szépen megemelkednek majd, de nem lesznek túl nagyok, a tésztája finom szaftos. Ha van időnk, készíthetünk mázat a tetejére, mintha répatorta lenne :)

A blog Facebook oldalát itt találjátok

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...