2015. június 30., kedd

Csokis gumicukor házilag (cukormentes, gluténmentes, finom :))

Már nagyon régóta készültem kipróbálni ezt a receptet. Mindig hiányzott valami hozzá, most éppen tejporom nem volt, de volt itthon Micellar Casein fehérjepor. Gondoltam kipróbálom vele: teljesen jól működött, finom lett vele. Végre egy olyan "gumicukor" ami ízlik a gyerekeknek! Eddig a házi készítésű nem nagyon jött be nekik, ezt viszont talán pont azért, mert igazából csoki ízű, nyerőnek találták :) Ez elkészítésébe a gyerekek is bevonhatók :) A formákat a Naturan webboltból rendeltem, itt volt a legjobb áron. 






Hozzávalók:
100 ml hideg víz
3 csapott evk zselatin
Ezt beleöntjük az aprítógép tartályába, vagy egy tálba.
Kis idő múlva (kb. 5 perc) hozzáöntjük az alábbiakat:
50 ml kakaót
2 púpos evőkanál szilárd kókuszolajat
1 mérőkanál vaníliás fehérjeport
(helyette a kakaó mennyiségével megegyező tejpor, ill. kókusztejpor is jó)
2,5 evk negyedannyi édesítő
160 ml forró vízben feloldva.

Beindítjuk az aprítógépet, vagy gyors mozdulatokkal összekeverjük egy habverővel az alapanyagokat. Krémesen folyósnak kell lennie. Egy folpackkal kibélelt tepsibe, vagy ahogy én csináltam szilikon bonbonformába adagoljuk a masszát és két-három órára betesszük a hűtőbe. Gyönyörűen megdermed és szépen kipattintható a formából. 


1 megjegyzés:

Admin - Atkins Recepttár írta...

Szia! Ne haragudj, hogy ide írok, de máshogy nem tudtalak elérni! Nem kaptam meg a 23. blogkóstolóra készített receptedet (lehet, hogy csak elkallódott az e-mail)... Megtennéd, hogy elküldöd, hogy mihamarabb tudjam publikálni az összefoglalót? :) Nagyon köszönöm előre is! Judit

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...